Arkadaşlık siteleri

kalbimde Türkiye ve dünyada hızla yayılan internet kullanımı ve kullanıcı sayısının artması neticesinde,  internet arkadaşlığı online chat ve sevgili bulmak artık daha da kolaylaştı. Dünyada online dating sektörü olarak tanımlanan arkadaşlık sitesi kavramından ülkemizde nasibini almış durumda. Bundan on sene önce mirc ya da icq ile birileriyle konuşmaya çalışırken, şimdi kameralı sohbet hatta msn adresleri üzerinden karşımızdaki ile rahatlıkla iletişim kurabiliyoruz. Bu ister yurtdışındaki bir akrabamız ya da uzaktaki sevgilimiz ya da arkadaş veya arkadaşlık kurmak istediğimiz birisi olabilir. Bu hizmetlerin ise tamamen ücretsiz ve bedava olması kullanıcıların menfaatine bir uygulama.

Gelelim ülkemizdeki dating sektörüne; kaba bir inceleme yaptığımız zaman yüzlerce arkadaşlık sitesi olduğunu görüyoruz. Fakat bunların yarıdan fazlası çöp denilebilecek siteler. Yani sıkıntılar yüzünden tamamlanamamış. Kimisi dolandırcılık amacı güden kimisi ise ne olduğu belli olmayan siteler. Buralardaki fake yani sahte bayan profilleri ile kandırılmadan önce yazdıklarımızı okumanızı tavsiye ederiz. Ülkemizde bu işi profosyonel olarak yapan site sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Demekki en başta iyi bir seçim yaparak başlayacağız. Yani işin en önemli kısmı iyi bir editörlük yapmak.

Sizelere arkadaşlık siteleri sorusunu yönelttiğimizde alacağımız cevaplar siberalem, kalbimde arkadaş.com gibi isimler olacak. Halbuki henüz isimlerini yavaş yavaş duymaya başlayacağınız çok güçlü ve ticari altyapısını tamamlamış siteler var. Özellikle bayan üye sayısının çok olduğu siteler ilk tercih olmalı. İrtibat adresi ve telefon numarası mutlaka olmalı. Eğer hesap bilgilerinizi verecekseniz güven çok önemli. Yani gerçek ve güvenilir arkadaşlık siteleri her zaman doğru hedefe ulaşmanızda sizlere rehber olur.

İlk araştırmamıza, tüm özellikleri tamamen ücretsiz bedava olan cumartesi.com adresini inceleyerek başlıyoruz.

Sitenin anasayfası gayet estetik ve kolay okunabilirliğe sahip yazı karakterlerinde oluşuyor. Butonlar son derece basit ve kullanışlı. Tasarımda pratiklik tamamen kullanıcıların menfaatine düşünülmüş. Renkler gayet uyumlu ve sıcak. Üye ol butonuna tıkladığımız zaman karşımıza basit bir register menüsü çıkıyor ve 1 dakika içerisinde keyifli birkaç soru cevapladıktan sonra dilerseniz fotoğraf bile yüklemeden siteyi kullanmaya başlıyorsunuz. Sitenin üst bölümünde top10 sahne gibi popüler üye ve fotoğraflara ulaşabileceğiniz bölümler var. Dileyenler burada yarışmaya katılabiliyor. Bayan ve erkek olarak iki kategoriye ayrılmış durumda.

Yine üst menüden ulaşabileceğiniz sohbet bölümünde eski mirc programını hatırlatan hoş bir tasarım var. Lagara lugara isimli bu bölümde ister genelden ister özelden online üyelerle sohbet etmek mümkün. Eğer sizi rahatsız eden olursa engellemekde sizin elinizde. Facebook ile öğrendiğimiz arkadaşlar arkadaşlık teklifi,favoriler,favorilerime ekle ve tag yapma yani fotoğraf üzerine isim yazma seçenekleri mevcut. İstemediğiniz kişilerden ya da fotoğrasız üyelerden mesaj almayı engelleyebiliyorsunuz. Ayrıca profil ayarları bölümünden mesaj almak istediğiniz yaş aralığınıda belirtebilirsiniz.

Site içerisinde demo üyeliğimiz ile gezerken bayan partner ve erkek arkadaş ararken mesaj attığımız bayan ve erkek üyelerden son derece nazik mesajlar aldık. Bu da site editörlerinin seçimlerinde ne kadar titiz olduğunun bir göstergesi. Sitedeki fotoğrafları incelediğimizde ise dünyadaki standartlara gayet uygun içerikler olduğunu gördük. Arama kriterleri içersinde bo lseçenek mevcut. Özellikle mesafe olarak arama yapabiliyorsunuz. Örneğin on kilometre yakınımdakileri ara dediğinizde sonuçlar hemen listeleniyor. Yine profilleri gezerken üyelerin size olan mesafesinide görebiliyorsunuz. Kalbimde, siberalem izmir.net gibi sitelerde olmayan şık özellikler mevcut.Tüm özellikleri tamamen ücretsiz olan cumartesi.com u denemenizi tavsiye ediyoruz.

~ tarafından editör Ağustos 30, 2009.

Yorum bırakın